Voorbeeld: Politieke trend

Wereldwijde verantwoording voor conflicten


Conflicten tussen verschillende landen of godsdiensten worden niet meer regionaal uitgevochten, maar reiken wereldwijd. Mede door de verspreiding van volkeren over de wereld door economische of demografische oorzaken, raken steeds meer landen (indirect) betrokken bij zulke conflicten. Zij voelen zich verantwoordelijk voor hun inwoners, terwijl deze inwoners zelf nog een sterke band hebben met het thuisland.
Deze trend is ontstaan door de behoefte aan sociaal contact. De oorspronkelijke bewoners van de landen die direct betrokken zijn bij het conflict, voelen een sterke band met dit land ondanks hun nieuwe leefomgeving. De identificatie met de mensen (en ook hun problemen) in het land van herkomst blijft bestaan.


Een van de uitingen van deze sterke band is het in het 'gastland' protesteren tegen geweld. Waar nu het conflict in de gazastrook tussen Israel en de Palestijnen plaatsvindt, worden in Nederland op verschillende plaatsen betogingen gehouden om de Nederlanders en de overheid zich bewust te maken van de problemen.
De Nederlandse overheid beseft zich dat een gedeelte van haar inwoners indirect betrokken is bij het geweld in de gazastrook en bespreekt de problemen in de Tweede Kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten