Voorbeeld: Lifestyle trend

De moderne brief in de fles.

'Ik laat iets van mijzelf achter, want ik doe ertoe en ik kan een meerwaarde zijn voor volgende generaties.' Deze zin staat niet bij de software van het Blokker online foto-album. Toch is dit wel een van de voornaamste redenen voor mensen om een foto-album te bestellen. Niet alleen het vastleggen van herinneringen van die ene vakantie in Parijs, maar ook een makkelijke manier om in te spelen op de waardering en erkenning waar men naar verlangt.

Iets van jezelf achterlaten in de vorm van een fotoboek, een videofilm of een CD is eigenlijk niks nieuws. In de beginperiode van de fototechniek huurden rijke families een fotograaf in om een portret te laten maken. De statige foto's van toen hebben plaatsgemaakt voor veel efficientere mogelijkheden als een digitale camera, een customized fotoboek of een persoonlijk ingezongen CD. De trend van het vastleggen van momenten voor later, uit zich tegenwoordig vooral online; videos op Youtube, foto's op Flickr en je eigen track op Limewire. Voor iedereen op ieder moment toegankelijk en het scheelt een hoop ruimte.

De gekte van iets van jezelf vastleggen voor anderen, met op dit moment een van de hoogtepunten: een verzamelsite (Netvibes) waarop je al je favoriete verzamelsites geordend kan weergeven en delen met je verzameling contacten, die je natuurlijk ook weer gerangschikt hebt op soort contact.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten